În acest articol vă voi prezenta Valencia împreună cu al său Oraș al Științelor și Artelor, Benidorm – stațiunea unde am făcut baie în marea Mediterană și Granada unde am vizitat palatul Alhambra, ultimul bastion al maurilor și unul dintre cele mai frumoase monumente arabe.

Ziua 3 - Valencia

După un drum de vreo 350km ajungem ”în formă” la Valencia. Ghidul ne spune de cum am ajuns că locuitorii, supărați fiind din cauza inundațiilor, au mutat râul în afara orașului și au construit pe albie o grădină de vreo 8km SmugStriaght Face [parcă]. Oricum vedem după Orașul Științelor și Artelor [unde e cam scumpă intrarea] format dintr-un muzeu, cinema 3D și acvariu. Muzeul nu mă impresionează: singura chestie deșteaptă e un incubator unde ies din ou pui de găină live vii Surprise. Apoi intrăm în acvariu, unde înoată rechini pe deasupra ta, am văzut pinguini și rechini, pelicani și flamingo [care sunt roz deși nu credeam Clown] și în final două balene mari.

FILE0183FILE0182FILE0250 FILE0265FILE0269 FILE0277

Ziua 4 - Benidorm și Granada

FILE0287

Facem o oprire la stațiune de clasă medie [cum zice ghidu’] Benidorm, de pe malul mării Mediterana. Nu mi-a plăcut deloc: ai stânci în apă până te duci mai în larg [unde e apa până la gât], nu ai nici măcar o cabină unde să-ți pui slipul pe tine [a trebuit să luăm o cola să intrăm la baie la un restaurant] și apa e mai sărată, fără valuri.

Apoi Granada! Palatul Alhambra a fost foarte aproape să devină una dintre noile 7 minuni ale lumii. L-a construit un sultan prin sec. 15, și s-a conservat bine până acuma. A mai venit un rege spaniol cu vreo idee trăsnită, dar n-a reușit să schimbe mare lucru. Are niște grădini superbe și merită vizitat.

FILE0295 FILE0298 FILE0308 FILE0320 FILE0317FILE0323

PS: urmează Sevilla cu seara de Flamenco și croaziera + bonus vă ofer un filmuleț cu fântânile câtăcioase din Barca