Teza la romana s-a reprogramat JOI, 7 mai.

Maine nu se da teza.

Aceea nu va mai fi boicotata si va fi pe bune, pt ca ministra si sindicalistii au ajuns la un acord.

Maine nu va fi greva si se va merge la ore.

Profesorii isi vor pastra sporurile si nu se vor face reduceri de personal.

PS: nu e 100%, cica surse din minister

E sigur. Confirma unul de la sindicate, pe Antena 3. Androneasca declara la conferinta de presa:

  • Nu va fi afectat bugetul pt salarii, descentralizare, bla, bla
  • Am convenit amanarea tezei pana pe 7 mai si supendarea grevei
  • Restul tezelor se mentin in functie de calendar (cum erau inainte)

Am hotărât amânarea tezei la limba şi literatura română programată în data de 5 mai, pentru data de 7 mai, şi amânarea grevei. Comunicatul a venit mai târziu decât ar fi fost normal astfel încât elevii să se afle în deplinătatea puterilor fizice şi intelectuale să susţină teza mâine" a declarat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei.

"S-a luat decizia de amânare a tezei de mâine şi de reprogramare pentru ziua de 7 mai. Dacă nu vom ajunge la înţelegerea pe care noi am discutat-o atâta vreme, conflictul va continua" a declarat pentru Antena 3, Anton Hadăr, vicepreşedinte al federaţiei Alma Mater. "Ne-a convins faptul că sunt foarte afectaţi copiii" a spus acesta.

"În urma dezabterilor am decis că în bugetul Ministerului Educaţiei nu va fi afectat nivelul veniturilor salariale. la nivelul ministerului vom constitui o comisie de monitorizare a modului în care sunt cheltuiţi banii pentru investiţiile din învăţământ. Vom definitiva principiile şi calendarul privind descentralizarea. Vom susţine în Parlament şi în corpul legii salarizării unitare menţinerea prevederilor din legea 221. Proiectele şi programele de cercetarea vor continua, şi prin utilizarea creditelor de angajament. Pe 6 mai vom semna documentele pe care le-am menţionat. Vom susţine în Parlament ordonanţa care se referă la profesorii absolvenţi ai ciclului Bologna" a arătat Ministrul Educaţiei.

PS: Cum toti elevii ma contrazic, pe la ora 14 a venit prin fax la inspectorat, un comunicat prin care se “spunea” ca maine se da teza. Defapt acolo se subintelegea ca daca nu se respecta legea (adica sa se dea teza) se vor da amenzi (asa a spus Adomnitei). De-aia la toti vi s-a spus ca maine se da teza. Dar puteti si voi sa dati drumul la TV.